Northsea Productions

Producten

Video interview

Een video interview laten maken

Waarom?

Kenmerken video interview

Een video interview (corporate interview) is een type video die je kunt laten maken als je iets relevants wil delen met je doelgroep. Het interview kan gaan over iets bijzonders dat je hebt meegemaakt, over ontwikkelingen in jouw vakgebied of over iets anders dat de kijker kan interesseren. Een interview video kan worden gebruikt op je website, in e-mails, in nieuwsbrieven, in persberichten en op sociale media. Een video interview op je site helpt bij search engine optimization (zoekmachine-optimalisatie) waardoor je vindbaarheid op internet vergroot wordt.

Visuele verrijking

Met behulp van ‘B-roll’ kan het verhaal dat je vertelt visueel verrijkt worden. Het zorgt daarnaast voor meer flexibiliteit bij het bewerken van het video interview. En in plaats van alleen een ‘pratend hoofd’, krijgt de kijker ook andere aspecten te zien die een extra dimensie aan het verhaal toevoegen. B-roll kan uit extra videobeelden (bijvoorbeeld drone shots), foto’s, animaties of andere grafische elementen bestaan.

Meerdere cameraposities

Door het gebruik van meerdere camera’s wordt het corporate interview visueel verder verfraaid. Door naar verschillende camerahoeken te snijden, ziet het er veel aantrekkelijker uit en kunnen versprekingen eenvoudig verwijderd worden. Een goede voorbereiding helpt je om je verhaal vorm te geven en zorgt ervoor dat de kernboodschap krachtig overkomt. Wij helpen je met het opstellen van een script en denken met je mee over een effectieve call-to-action aan het einde van het video interview.

Een persoonlijke en effectieve manier van video marketing

Video interview optimaliseert de klantreis

Video per fase klantreis

Meerdere doelgroepen voor video interview

Corporate interviews kun je inzetten in meerdere fasen van de customer journey. Het is heel populair voor het delen van specialistische kennis aan doelgroepen met interesse en/of een koop intentie. Maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om een interne doelgroep te informeren over nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

“People don't do business with companies. People do business with people.”

 

Simon Sinek

Een corporate interview laten maken

Wat kost het?

Kosten per productiefase

Het opnemen van een video interview vergt enige voorbereiding. Een deel hiervan kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal opnamelocaties en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor videoproductie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie’. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het editen kost € 50 per uur.

Totale kosten video interview

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een corporate interview bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat we bij een video-interview gemiddeld één uur besteden aan preproductie, één dagdeel aan productie en twee uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 675 ex btw. Meestal spreken we een all-in prijs voor het project af. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een video interview laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Video-interview Northsea Productions

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.