Northsea Productions

Producten

Trainingsvideo

Een trainingsvideo laten maken

Waarom?

Kenmerken trainingsvideo

Een trainingsvideo laten maken doe je om kijkers iets te leren over een specifiek onderwerp, het aanleren van een vaardigheid of het overdragen van kennis. Simpel gezegd: het is video content die iemand laat zien hoe hij of zij iets moet doen. Als je je afvraagt waarom je trainingsvideo’s zou moeten laten maken, dan zijn hier een paar belangrijke argumenten: het creëert slimmere klanten en gebruikers, het laat je bedrijf verschijnen in de zoekresultaten van Google, het leidt verkeer naar je website en het vergroot je klanttevredenheid. Alles bij elkaar genomen bieden trainingsvideo’s kansen om je bedrijf verder te laten groeien.

Bij het maken van een trainingsvideo is een van de eerste stappen het bepalen van de leerdoelen. Welk leerpunten moeten overkomen? Wat is de belangrijkste boodschap? Als je dat eenmaal hebt vastgesteld, zorg er dan voor dat je hierop blijft focussen. Het toevoegen van te veel informatie of irrelevante context kan de kijker verwarren en de betrokkenheid bij de training content verminderen. Een effectieve trainingsvideo houdt de focus en aandacht op specifieke leerresultaten en zorgt ervoor dat de volledige content het beoogde doel ondersteunt.

Een belangrijk punt in de voorbereiding is het schrijven van een script. Hierin staat in grote lijnen wat je wilt behandelen in je trainingsvideo. Hierna maak je een storyboard, waarmee je de visuele volgorde van de video kan indelen door middel van eenvoudige schetsen of afbeeldingen. Deze stap geeft je een idee van de totale videolengte voordat het opnemen plaatsvindt. We helpen je graag bij het doorlopen van deze stappen.

Legio mogelijkheden

Wanneer je een klassikale training geeft, dan kun je deze sessie prima gebruiken om een trainingsvideo te laten maken. We kunnen de sessie opnemen vanuit meerdere camerahoeken. En dan ook de vragen van deelnemers plus de antwoorden hierop meenemen. Dit levert extra content op die super waardevol kan zijn voor mensen die de training naderhand online bekijken.

Natuurlijk kunnen we het materiaal ook editen: stukken eruit knippen, afbeeldingen toevoegen of delen uit andere trainingsvideo’s erbij doen. Daarnaast kunnen we het opleveren in elk gewenst media formaat, zodat het op elk platform en in ieder learning management systeem te integreren is. We denken graag met je mee over hoe trainingsvideo’s jou kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Een veelzijdige en effectieve manier van video marketing

Trainingsvideo optimaliseert de klantreis

Video laten maken voor alle fasen in de klantreis

Meerdere doelgroepen voor trainingsvideo

Trainingen op video kun je inzetten in meerdere fasen van de customer journey. Het is heel populair voor het overbrengen van kennis over producten en diensten aan bestaande klanten. Maar het kan ook gebruikt worden om competenties en vaardigheden van eigen personeel te vergroten via een digitaal platform (E-learning). Daarnaast gebruiken klanten in de oriëntatiefase vaak (delen van) training content om zich voor te bereiden op een aankoop. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

“People don't buy the best products. They buy the products they can understand the fastest.”

 

Donald Miller

Een trainingsvideo laten maken

Wat kost het?

Kosten per productiefase

Het opnemen van een trainingsvideo vergt enige voorbereiding. Een groot deel van deze voorbereiding kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal locaties waar opnames plaatsvinden en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding bij de preproductie zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor productie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie‘. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het tarief bedraagt € 50 per uur.

Totale kosten trainingsvideo

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een professionele trainingsvideo bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat we meestal meerdere training video’s achter elkaar opnemen in één shoot. Daarbij bestelden we gemiddeld twee uur aan preproductie, één dagdeel aan productie en acht uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 1.000 ex btw voor het hele project. Afhankelijk van het aantal onderwerpen is dit dus ergens tussen € 100 en € 200 per video.

Overigens is het zo dat we meestal een all-in prijs voor het videoproject afspreken. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een trainingsvideo laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Trainingsvideo laten maken

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.