Northsea Productions

Producten

Announcement video

Een announcement video laten maken

Waarom?

Kenmerken announcement video

Een announcement video zet je in wanneer je een belangrijke boodschap hebt die alle aandacht verdient. Deze boodschap kan gericht zijn op interne stakeholders, externe stakeholders of beide. Denk bijvoorbeeld aan een fusie of overname waarbij je zowel medewerkers, als aandeelhouders, business partners en klanten wil informeren. Maar ook een nieuwe productlijn of dienstenportfolio kan een goede reden zijn om een announcement video te laten maken.

De meest effectieve manier om te communiceren is ongetwijfeld face-to-face. Dat is de manier waarop wij mensen met elkaar omgingen vóór het tijdperk van e-mail en sms. En dit is precies de reden waarom video beter is dan gedrukte media of e-mailcommunicatie. Je ziet de persoon die de aankondiging doet immers in beeld. Dat geeft het gevoel van fysieke aanwezigheid – ook al is er afstand – en dat is iets wat geschreven tekst en presentaties gewoon niet kunnen repliceren. Tegelijkertijd bespaart het on-demand karakter van video een aanzienlijke hoeveelheid tijd als je het vergelijkt met een live bijeenkomst, waarvoor iedereen eerst naar kantoor of een andere locatie zou moeten reizen.

Het medium video is bij uitstek geschikt als platform voor belangrijke aankondigingen. Video kan verspreid worden via websites, nieuwsbrieven en social media. Het biedt gelegenheid voor interactie zoals delen, liken, stellen van vragen en reageren. Hierdoor gaat je boodschap leven. Video combineert inhoud met emotie en dat vergroot de impact.

Betrokkenheid en inspiratie

Een belangrijk punt in de voorbereiding is goed nadenken over wat precies de kernboodschap is voor de doelgroep(en) van je announcement video. Is het alleen maar hosanna, of zitten er aspecten aan je bekendmaking die bij sommigen negatieve gevoelens zouden kunnen oproepen? Is dit laatste het geval, dan zul je hier aandacht aan moeten geven bij het opstellen van het script. De tone-of-voice waarvoor je kiest wordt dus mede bepaald door de inhoud.

Een krachtige announcement video zorgt ervoor dat je een goede start maakt. Dit is een voorwaarde voor succesvolle implementatie van nieuw beleid of een nieuwe strategie. De responspercentages van video zijn beter dan van e-mail en alle andere vormen van interne communicatie. Het helpt werknemers om meer betrokken te zijn bij bedrijfsdoelen en -initiatieven. Video-aankondigingen zijn een effectieve manier om werknemers te betrekken en te inspireren.

Uiteraard kun je ook een announcement video laten maken om het fun-element binnen je organisatie te vergroten. Denk aan een spectaculaire aankondiging van het bedrijfsfeest, een award uitreiking of het feestelijk presenteren van de jaarcijfers. De mogelijkheden zijn legio en wij helpen je graag!

Een impactvolle en effectieve manier van video marketing

Announcement video optimaliseert de klantreis

Video per fase klantreis

Meerdere doelgroepen voor announcement video

Bovenstaand is al een aantal doelgroepen beschreven. Het betreft met name stakeholders die betrokken zijn bij je organisatie en waar je al een relatie mee hebt. Maar ook voor andere fasen in de klantreis kunnen announcement video’s van waarde zijn. Heldere communicatie vergroot het vertrouwen in jou, je merk en jouw organisatie. En vertrouwen is het smeermiddel van de online economie.

Mensen willen geïnspireerd worden

Om het gedrag van mensen te beïnvloeden, moet je in staat zijn hen te inspireren en te raken. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van inspirator te omarmen: door content te creëren die mensen raakt en verbindt. Jij hebt alle kennis en kunde over jouw markt. Wij helpen om dit op aansprekende wijze naar buiten te brengen met behulp van video.

“As you’ve noticed, people don’t want to be sold. What people do want is news and information about the things they care about.”

 

Larry Weber

Een announcement video laten maken

Wat kost het?

Kosten per productiefase

Het opnemen van een announcement video vergt enige voorbereiding. Een groot deel van deze voorbereiding kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal locaties waar opnames plaatsvinden en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding bij de preproductie zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor productie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie’. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het tarief bedraagt € 50 per uur.

Totale kosten announcement video

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een professionele announcement video bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat we meestal twee versies van dezelfde announcement-video maken: eentje voor intern en eentje voor extern gebruik. Gemiddeld besteden we twee uur aan preproductie, een dagdeel aan productie en acht uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van rond de € 1.000 ex btw. Overigens spreken we doorgaans een all-in prijs voor het videoproject af. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een announcement video laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Announcement-video laten maken

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.