Northsea Productions

Pakketten

Content-as-a-Service

Content-as-a-Service

Waarom?

Meerdere soorten digitale content

Meer dan 80% van het internetverkeer bestaat uit video content. Mensen houden van video. Video werkt overal en op alle devices. Video vergroot interactie. En video converteert beter dan alle andere vormen van online content. Maar in bepaalde situaties kunnen andere content vormen óók (of zelfs meer) geschikt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan e-learning content. Het is niet altijd nodig om kennis over te brengen met gebruik van visuals. Wanneer een gesproken uitleg volstaat, kan het laten opnemen van een audio podcast een prima alternatief zijn voor video. Audio content is eenvoudiger om te produceren. En omdat je doelgroep niet op een scherm hoeft te kijken, kan men je boodschap op andere plekken tot zich nemen. Zoals tijdens een langere autorit, gedurende het opruimen etc.

Mooie foto’s op je website en sociale media geven je bedrijf een professionele uitstraling, Daarnaast kan fotografie ingezet worden om blog artikelen of nieuwbrieven te verfraaien. En foto’s kunnen gebruikt worden als thumbnail bij video content. Zo kunnen verschillende contentvormen elkaar aanvullen en versterken. Bovendien is bekend dat verschillende mensen verschillende voorkeuren hebben voor wat betreft het consumeren van content. De een verdiept zich liever in een geschreven whitepaper met veel details, terwijl een ander liever een kort en krachtige video bekijkt.

Zelf doen of uitbesteden

Voor bedrijven die serieus met content marketing aan de slag willen maar niet alles zelf willen of kunnen doen, bieden wij het pakket ‘Content-as-a-Service’. Deze ‘CaaS’-propositie omvat:


Deze propositie vullen wij gedeeltelijk zelf en gedeeltelijk met een aantal gespecialiseerde partners voor je in. Dit laatste geldt met voor getekende animaties en geschreven content. Wil je weten hoe en ander precies in zijn werk gaat, neem dan contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

Professionele content voor alle fasen in de klantreis

Met Content-as-a-Service bereik je je doelen

Video per fase klantreis
Content-as-a-Service omvat alle content formats

Met deze service kunnen wij alle behoeften met betrekking tot digitale content voor je website en sociale media campagnes afdekken: foto’s, video’s, animaties, audio podcasts en geschreven tekst. En het is geschikt voor alle fasen in de klantreis. We starten met het inventariseren van jouw organisatiedoelen en komen dan met een planning op maat. En wanneer je nog aan het begin staat van je content marketing strategie, dan adviseren we je wat het ‘laaghangende fruit’ is waar jij mee kunt beginnen om snel resultaten te boeken en je investering binnen afzienbare tijd rendabel te maken.

Continuïteit: de sleutel tot succes

Voor contentmarketing geldt hetzelfde als voor alle andere vormen van (online en offline) marketing: het is een continu proces van experimenteren, leren en evalueren. Afhankelijk van jouw doelgroep, de kernboodschap, gewenste tone-of-voice, zullen bepaalde formats beter werken of sneller tot de gewenste resultaten leiden. Het grote voordeel van Content-as-a-Service is dat we we over een langere periode met elkaar samenwerken. Hierdoor profiteren we van leereffecten en kunnen we constant finetunen en verbeteren.

“Unless the content producer is embedded in your company, it is very difficult to accurately reflect your brand, your story, and your subject matter expertise.”

 

Marcus Sheridan – They ASK, You ANSWER

Content-as-a-Service

Voordelen

Natuurlijk is het mogelijk om voor alle gewenste inhoudsonderwerpen bij verschillende partijen content te laten ontwikkelen. Maar hier kleven meerdere nadelen aan. Ten eerste is het veel minder efficiënt. Je zult dan met alle partijen afzonderlijk om de tafel moeten om een content strategie te ontwikkelen, een content agenda op stellen en een content planning te maken. Ten tweede is het voor elke partij afzonderlijk vanwege eigenbelang wat minder eenvoudig om een objectief advies te geven welke content vorm voor een bepaald doel de voorkeur geniet. Ten derde vergt samenwerking tussen verschillende partijen goed projectmanagement. Dat kun je uiteraard zelf doen. In het Content-as-a-Service-concept nemen wij deze tijdrovende klus graag voor je uithanden. Inclusief de planning vooraf en rapportage achteraf. Wij kennen onze partners goed, dus we kunnen snel en effectief met ze schakelen. Hierdoor kunnen wij jou een scherp tarief bieden, waardoor ‘Content-as-a-Service’ aanzienlijk voordeliger is dan het afnemen van losse projecten (bij ons of een andere aanbieder). Last but not least: verschillende content formats kunnen elkaar versterken. Denk bijvoorbeeld aan een goede tekst bij video – inclusief SEO zoekwoorden – waardoor deze beter gevonden en sneller bekeken wordt. Samen met onze partners kunnen we je ontzorgen en een geïntegreerde oplossing voor content marketing bieden.

Stap 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, zorgen voor de scripts en stellen de content agenda op.

Stap 2

Productie

Samen met onze partners gaan we voor je aan de slag en produceren alle gekozen content formats.

Stap 3

Postproductie

We bewerken het materiaal en leveren prachtige video-, audio-, animatie-, fotografische en geschreven content op.

Content-as-a-Service

Explainer

Video afspelen over Content-as-a-Service plaatje

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.