Northsea Productions

Producten

Evenementvideo

Een evenementvideo laten maken

Waarom?

Kenmerken evenementvideo

Evenementen zijn een geweldig middel om de relaties tussen medewerkers, klanten en business partners te versterken. Een event biedt mogelijkheden om zowel een inhoudelijke boodschap over te brengen als informeel met elkaar samen te zijn en te netwerken. Door een evenementvideo te laten maken, kan de inhoud, sfeer en algehele boodschap op een later tijdstip nog eens teruggekeken worden. Of gedeeld worden met personen die niet aanwezig waren.

Het mooie van het opnemen van een event is dat je er geen aparte content voor hoeft te creëren. De presentaties worden sowieso al gegeven. Hetzelfde geldt voor speeches, award uitreikingen etc. En als de gezelligheid en het enthousiasme van aanwezigen van het scherm spat, is dat een geweldig visitekaartje voor je organisatie. Mensen doen zaken met mensen. Een inkijkje in je evenement geeft een goede mogelijkheid om een emotionele connectie met jouw merk te maken.

Stijl afstemmen op doelstelling

Er zijn vele redenen om video content te maken. Wanneer je een event video laat makan, is het belangrijk om vooraf het doel van de video te bepalen. Op basis hiervan kunnen we de juiste opzet bepalen. Wil je kijkers informeren over je merk en producten met een live demonstratie? Dan werkt een simpele video in TED Talk-stijl, met de camera’s op statieven, het beste. Maar als je de explosieve energie van een concert vast wil leggen om publiek te trekken voor het volgende concert, kan een video met flitsende beelden vanaf het podium en op de dansvloer een betere optie zijn. Wij denken graag met je mee over wat voor soort evenement je gaat houden, wat je ermee wilt bereiken en welke videoproductie daar het beste op aansluit.

Video voor, tijdens en na het event

Tijdens je evenement kun je video gebruiken om bezoekers en externe deelnemers een kijkje achter de schermen te geven, je communicatie te stroomlijnen en je merk te versterken met interviews en getuigenissen. Desgewenst kunnen wij het event ook live uitzenden door middel van live streaming. En natuurlijk kunnen we ook video’s maken om het evenement vooraf te promoten, zodat je het gewenste aantal deelnemers krijgt. Video biedt dus heel veel mogelijkheden op het gebied van evenementen – van de uitnodiging tot en met na afloop. Samen met jou inventariseren we wat je wensen zijn en zorgen ervoor dat het event een groot succes wordt.

Een spontane en effectieve manier van video marketing

Evenementvideo optimaliseert de klantreis

Video per fase klantreis

Meerdere doelgroepen voor evenementvideo

Event video’s kun je inzetten in meerdere fasen van de customer journey. Het wordt vaak gebruikt om deelnemers aan een bijeenkomst een leuk aandenken te geven waarmee men het event kan herbeleven. Maar het kan ook gebruikt worden als sfeerimpressie om inzicht te geven in je bedrijf en de unieke mensen die er werken. De content kun je later weer hergebruiken. Bijvoorbeeld voor je nieuwsbrief met enkele inhoudelijke highlights. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

“The play button is the most compelling call-to-action on the web.”

 

Michael Litt

Een event video laten maken

Wat kost het?

Kosten per productiefase

Het opnemen van een evenementvideo vergt enige voorbereiding. Een groot deel hiervan kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal locaties waar opnames plaatsvinden en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding bij de preproductie zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor productie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur) per persoon. De meeste producties kunnen door één specialist uitgevoerd worden. Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur (1% van de aanschafprijs) en de reiskosten (€ 0,19 per kilometer).

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie‘. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het professioneel editen van een bedrijfsfilm kost best wat tijd. Daar staat tegenover dat we dit efficiënt kunnen inplannen, namelijk ‘aan de randen van de dag’ en tussen projecten op locatie door. Dit zorgt ervoor dat we het tegen een scherp tarief kunnen aanbieden: € 50 per uur.

Totale kosten event video

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een professionele evenementvideo bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat we bij een event video gemiddeld twee uur besteden aan preproductie, twee dagdelen aan productie en 8 uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 1.500 ex btw. Overigens is het zo dat we meestal een all-in prijs voor het project afspreken. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een evenementvideo laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Evenementvideo laten maken

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.