Northsea Productions

Producten

Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo laten maken

Waarom?

Kenmerken bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo, corporate video of bedrijfsfilm is een type video die je speciaal voor jouw bedrijf of organisatie laat maken. Tegenwoordig wordt de meerderheid van bedrijfsvideo’s online gehost en vervolgens gepubliceerd op de bedrijfswebsite en verspreid via sociale media of e-mailmarketing.

Een bedrijfsfilm is gericht op de belangrijkste gegevens van je bedrijf zoals producten, diensten, medewerkers, processen etc. Aangezien video steeds meer een integraal onderdeel van de communicatiestrategie is, kun je je bedrijfsvideo publiceren bij persberichten, nieuwsbrieven en andere vormen van online communicatie om het bereik en de effectiviteit hiervan te versterken.

Een bedrijfsvideo is een onmisbare schakel in de customer journey (klantreis) en draagt bij aan een optimale customer experience (klantbeleving). Video content is extreem waardevol voor zoekmachine-optimalisatie door zoekmachines zoals Google. Als gevolg daarvan kiezen steeds meer organisaties ervoor om een professionele bedrijfsvideo te laten maken.

Je online visitekaartje

Studies tonen aan dat klanten die bedrijfsvideo’s bekijken 50% vaker bij dit bedrijf te kopen. Bovendien zullen deze klanten je bedrijf ook sneller aanbevelen aan hun netwerk. Bedrijfsvideo’s kunnen ook worden gebruikt als tool voor het genereren van leads. Wanneer je video gebruikt voor lead generatie, creëer je een meer persoonlijke band met je publiek. En wie kunnen klanten beter informeren over jouw merk en product- of serviceaanbod dan de mensen die voor jouw bedrijf werken? 

Zelfs indien een klant na het bekijken van jouw bedrijfsfilm zou besluiten om geen zaken met je te doen, dan nog heeft je bedrijfsvideo waarschijnlijk nut gehad. Het feit dat deze klant ‘zelfselectie’ heeft toegepast, betekent immers dat hij of zij hoogstwaarschijnlijk geen interesse heeft in de door jou geboden producten of diensten. Dit scheelt tijd en energie die je beter aan andere klanten kunt besteden. Goede bedrijfsvideo’s informeren je doelgroep over welke waarde je te bieden hebt én op welke wijze je dit doet. Dat wil zeggen: het geeft inhoud aan je merkwaarden en bedrijfscultuur. Het medium video is hier bij uitstek geschikt voor. Het combineert inhoud met emotie en zet aan tot actie.

Vinden en gevonden worden

Waarschijnlijk besteedt jouw sales team veel tijd aan prospecteren. Maar terwijl jij dit leest, zijn er klanten op zoek naar bedrijven zoals de jouwe om hen te helpen bij het oplossen van hun uitdagingen. Op internet gevonden kunnen worden door deze potentiële klanten is dus heel belangrijk. Wij maken graag een mooie corporate video voor jou waarmee je jezelf succesvol online presenteert.

Een laagdrempelige en effectieve manier van video marketing

Bedrijfsvideo optimaliseert de klantreis

Video per fase klantreis

Meerdere doelgroepen voor bedrijfsvideo

Een bedrijfsfilm past in meerdere fasen van de customer journey. Het is heel populair voor het introduceren van jouw organisatie aan een breed publiek. Maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor een gerichte online campagne voor een specifieke doelgroep. Delen van de content kun je later hergebruiken. Bijvoorbeeld voor een video waarin je vacatures onder de aandacht brengt. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

“If you don't give the market the story to talk about, they'll define your brand's story for you.”

 

David Brier

Een bedrijfsfilm laten maken

Wat kost het?

Kosten per productiefase

Het opnemen van een bedrijfsvideo vergt enige voorbereiding. Een deel hiervan kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal opnamelocaties en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor videoproductie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie‘. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het editen kost € 50 per uur.

Totale kosten bedrijfsvideo

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een bedrijfsvideo bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat we bij een corporate video gemiddeld twee uur besteden aan preproductie, twee dagdelen aan productie en twaalf uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 1.650 ex btw. Meestal spreken we een all-in prijs voor het project af. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een corporate video laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Bedrijfsvideo laten maken

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.