Northsea Productions

Producten

Promotievideo

Een promotievideo laten maken

Waarom?

Kenmerken promotievideo

Een promotievideo of promotiefilm is een video format die jouw merk op een kort en krachtige manier laat zien en die zowel informatief als vermakelijk is. De belangrijkste reden om een promovideo te laten maken, is het genereren van interesse en vraag in je doelgroep. Tegenwoordig wordt de meerderheid van promotievideo’s online gehost en vervolgens gepubliceerd op de website en verspreid via sociale media of e-mailmarketing.

Video biedt gebruikers een toegankelijke, makkelijk te consumeren manier om met minimale inspanning informatie tot zich te nemen. Daarom zijn promotievideo’s zo populair – ze zijn minder tijdrovend dan het lezen van artikelen of boeken en bieden de kijker de gelegenheid om als het ware vanuit de luie stoel kennis te nemen van interessante producten en diensten.

Met een promotievideo creëer je vertrouwen bij potentiële klanten op een manier die verder gaat dan alleen woorden. De kijker ziet behalve de boodschap namelijk ook de brenger ervan in beeld en dat geeft meer impact. Het medium video combineert inhoud met emotie en zet aan tot actie. En doordat men het kan delen en liken vergroot je je bereik.

Een promotievideo is een onmisbare schakel in de customer journey (klantreis) en draagt bij aan een optimale customer experience (klantbeleving). Video content is extreem waardevol voor zoekmachine-optimalisatie door zoekmachines zoals Google. Daarom kiezen steeds meer organisaties ervoor om promotievideo’s te laten maken.

Veelzijdig qua vorm en inhoud

Een voorbeeld van een promotievideo is de zogenaamde ‘elevator pitch‘ op video. Hiermee kun je jezelf en jouw product of dienst effectief onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld middels een ‘reach out’ campagne op LinkedIn. Ook kun je de video clip in je e-mail handtekening opnemen. Hierdoor krijgt iedereen met wie jij e-mailt de gelegenheid om kort en krachtig te zien wie jij bent en wat je doet. En je call-to-action (CTA) op te volgen natuurlijk.

Deze call-to-action betreft meestal een uitnodiging om een vervolgstap in de klantreis te zetten. Zoals het aanvragen van meer informatie of het maken van een persoonlijke afspraak. Voor een aankoop is het in deze fase van de customer journey meestal nog te vroeg. Maar gelukkig zijn er nog heel veel andere mogelijkheden op het vlak van video die klanten daarbij kunnen helpen.

Een kort en krachtige manier van video marketing

Promotievideo optimaliseert de klantreis

Video laten maken voor alle fasen in de klantreis

Meerdere doelgroepen voor promotievideo

Een promotiefilm komt in meerdere fasen van de customer journey van pas. Het is heel populair voor het introduceren van jouw organisatie aan een breed publiek. Maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor een gerichte online campagne voor een specifieke doelgroep. Omdat een promotievideo van nature kort is, is het bij uitstek geschikt voor gebruik op de social media waar de tijdspanne van de aandacht immers beperkt is.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Marktonderzoeksbureau Forrester toont aan dat webpagina’s met video 53% meer kans hebben om op de eerste pagina met zoekresultaten van Google te verschijnen. En dat het combineren van tekst en video het gemiddelde aantal links verdrievoudigt. Video’s trekken bezoekers aan. Ze stimuleren betrokkenheid en conversies. Een korte promotievideo op elke pagina is een efficiënte en effectieve manier om je website performance te verbeteren.

“Video informs and entertains people and, good or bad, today most people prefer to watch a video rather than read a page or text.”

 

Han lung

Een promotiefilm laten maken

Wat kost het?

Kenmerken promotievideo

Het opnemen van een promotievideo vergt enige voorbereiding. Een deel hiervan kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal opnamelocaties en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor videoproductie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie‘. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het editen kost € 50 per uur.

Totale kosten promotievideo

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een promotiefilm bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat we bij een promotievideo gemiddeld een uur besteden aan preproductie, een dagdeel aan productie en twee uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 675 ex btw. Meestal spreken we een all-in prijs voor het project af. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een promotievideo laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Promotievideo laten maken

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.