Northsea Productions

Producten

Testimonial video

Een testimonial video laten maken

Waarom?

Kenmerken testimonial video

Een testimonial video (ook wel customer success story, casestudy of referentievideo genoemd) laat de persoonlijke positieve ervaring van je klant met jouw product of dienst zien. Het is een indirecte maar effectieve manier om potentiële klanten te vertellen wat ze van jou en je merk mogen verwachten. Een testimonial video is een zeer krachtig hulpmiddel om mensen aan te moedigen bij je te kopen. Het is een vorm van video content die veel bekeken en makkelijk gedeeld wordt.

Het mooie van een customer success story op video is dat producten en diensten, die op zichzelf misschien abstract zijn, vertaald worden naar concrete voordelen. Immers zijn die voordelen feitelijk de reden waarom men ze aanschaft. Iets promoten op basis van louter eigenschappen of specificaties is minder aansprekend dan een video over de positieve ervaringen van een tevreden klant. En de geloofwaardigheid van iemand die niet bij jouw eigen organisatie werkt, is beduidend groter dan wanneer je zelf iets aanprijst.

Een krachtige testimonial video maakt gebruik van storytelling en het principe van de hero journey. Jouw klant is de hero en jij de helper die hem of haar geholpen heeft om tegenslagen en uitdagingen te overwinnen. Het verhaal begint met een introductie van de held: wat doet deze bij de organisatie. Vervolgens komt de problematiek aan de orde en welke negatieve impact dit met zich meebracht. Daarna wordt uiteengezet hoe de speurtocht eruitzag die leidde tot contact met jouw bedrijf. Dit vormt het bruggetje naar de uitleg waarom men voor jou gekozen heeft. Ten slotte vertelt de klant iets over hoe de implementatie van de oplossing in zijn werk ging en wat de ervaringen zijn met het gebruik. Aldus krijgt de kijker van de testimonial video een goed inzicht in hoe de klantreis verliep en welke concrete voordelen dit heeft opgeleverd.

Authentiek en vertrouwenwekkend

De authenticiteit van testimonial video’s is hoog. De meeste advertenties tonen acteurs. Kijkers zijn zich daar van bewust: het is nep. Een succesverhaal van een klant is ‘echt’ genoeg om je publiek te overtuigen van je geloofwaardigheid. Je kunt er de uitdagingen mee adresseren die je doelgroep ervaart. Dit kan een eyeopener zijn die prospects een goed beeld geeft van wat jij als persoon of bedrijf voor hen kan betekenen. En het biedt ruimte voor een emotionele connectie, waardoor winnen van vertrouwen eenvoudiger is. Wil jij ook een testimonial video laten maken? Wij helpen je graag bij de voorbereiding, de productie en het editen. En daarna leveren we een mooie video op, geschikt voor alle media platforms.

Een krachtige en effectieve manier van content marketing

Testimonial video's vergroten het vertrouwen

Video per fase klantreis

Testimonial video omvat de hele klantreis

Een verkooptraject kent meerdere fasen. Het feit dat een klant voor jou gekozen heeft, impliceert dus dat jij je in alle fasen van de klantreis hebt weten te onderscheiden van de concurrentie. Dat is een fantastisch compliment voor alle medewerkers die een rol hebben gespeeld. Van pre-sales tot en met aftersales. En van het secretariaat tot en met de directie. Daar mag je trots op zijn. En helemaal wanneer je klant bereid is als referentie te fungeren!

Het belang van vertrouwen

Naast rationele argumenten spelen emotionele afwegingen een rol in het aankoopproces. Video is een medium dat zich bij uitstek leent voor het overbrengen van emoties. Doordat klanten niet alleen geïnformeerd worden over feiten en cijfers maar ook de menselijke aspecten belicht worden, is de kans groter dat er een ‘klik’ op emotioneel niveau ontstaat. Een van de belangrijkste emoties is vertrouwen. Want anno nu vinden klantreizen voor een belangrijke deel online plaats. En vertrouwen is het smeermiddel van de online economie.

“Don't brag about yourself. Let others praise you.”

 

Proverbs 27:2

Een testimonial video laten maken

Wat kost het?

Kosten per productiefase

Het opnemen van een testimonial video vergt enige voorbereiding. Een deel hiervan kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal opnamelocaties en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor videoproductie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie‘. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het editen kost € 50 per uur.

Totale kosten testimonial video

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een testimonial video bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat we bij een referentievideo gemiddeld anderhalf uur besteden aan preproductie, één dagdeel aan productie en acht uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 925 ex btw. Meestal spreken we een all-in prijs voor het project af. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een referentievideo laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Referentievideo laten maken

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.