Northsea Productions

video voorstelling Stan & Wietse opgeleverd

“We brengen ons verhaal in een muzikale avond met 3 L'en: liedjes over het leven en de liefde!”

 

Stan & Wietse

Over de opdrachtgever

‘We zullen zijn’ is het avondvullende cabarteske en muzikale programma van Stan en Wietse. Hun levensmotto: het leven en de liefde. Hun premiere was in de prachtige kleine zaal van de Philharmonie te Haarlem. Stan en Wietse zijn een cabaretduo. Zij spelen integer en muzikaal cabaret, waarbij hun favoriete thema ‘de liefde’ zeker voorbij komt. Het leek hen leuk om de première integraal op te nemen en een videocompilatie hiervan te gebruiken om de voorstelling te promoten. Met succes, want dit najaar krijgt het een vervolg in andere theaters!

Na de prachtige première in de Philharmonie spelen Stan en Wietse hun voorstelling ‘We zullen zijn’ op woensdag 16 november in het Haarlemse theater De Liefde – een nieuw en sfeervol theater in een monumentaal pand in hartje Haarlem (adres: Begijnhof 10). De kaartverkoop is inmiddels begonnen, dus wees op tijd voor de beste plaatsen. Tickets kosten €15,- per stuk. Als je vier tickets tegelijk koopt, krijg je een tientje korting en betaal je slechts €50,-

Opzet van de videoproductie

De voorstelling is opgenomen met behulp van twee vaste- en twee bemande videocamera’s. De vaste camera’s stonden links en rechts van het podium, de bemande volgcamera’s achterin in het midden van de zaal.  Het geluid is rechtstreeks uit de mengtafel opgenomen door de geluidstechnicus van de Philharmonie en in postproductie door ons met de videobeelden gesynchroniseerd. 

Technische uitdagingen bij het maken van de video

Bij het volgen van de cabaretiers met de bemande camera’s was er gelegenheid om in- en uit te zoomen. Bij de vaste camera’s was dit niet mogelijk; bij die is er daarom voor gekozen om het hele podium in beeld te brengen, zodat Stan en Wietse altijd (zowel vanaf links als vanaf rechts) compleet in beeld gebracht konden worden.

Een extra uitdaging vormde de wisselende belichting, waardoor de witbalans van de camera’s niet exact bepaald kon worden. Dit probleem hebben we opgelost door van tevoren met de lichttechnicus van de Philharmonie de verschillende scenes door te lopen en enkele proefopnames te doen.

Het filmen van een eventvideo tussen publiek brengt een speciale dynamiek met zich mee. Tot vlak voor het begin van de voorstelling – en ook in de pauze – is iedereen nog volop in beweging en kun je je camera en statief feitelijk nog niet opstellen. Wanneer het zaallicht eenmaal uit gaat, moet je haastje-repje je positie innemen en zorgen dat je direct klaar bent voor de shoot. Gaaf om te doen; heel iets anders dan onze business as usual (bedrijfsvideo).

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij met behulp van video content jouw merk kunnen versterken in alle fasen van de customer journey? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bekijk voor meer informatie over Stan en Wietse en hun prachtige voorstelling onderstaande video, of bezoek de site:

facebook.com/stanenwietse

Deze update delen:

Facebook
LinkedIn
Email
Video afspelen over Event video voorstelling Stan & Wietse

Wil jij ook een video laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.