Northsea Productions

Promotievideo's voor Volt opgeleverd

“Jouw dagelijks leven start bij jou thuis. In de straat, In het dorp of de stad. Dat is waar de gevolgen van klimaatverandering en politieke beslissingen tot leven komen. Volt werkt aan een Europese Unie voor iedereen. Ook lokaal.”

 

voltnederland.org

Over de opdrachtgever

Volt gaat als eerste Europese partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland en wel in tien gemeenten. De lijsttrekkers zijn op de lokale congressen bekendgemaakt. Hiermee is het startschot gegeven voor de campagne.

Denk Europees, doe lokaal

“Het is nu zeker dat we als eerste Europese partij meedoen in wel tien Nederlandse gemeenten. Lokaal meedoen aan de verkiezingen is een logische vervolgstap voor ons. Want Europa bouw je niet van bovenaf, maar van onderop. Onze lokale vertegenwoordigers zijn de oren en ogen van mensen dichtbij en zorgen dat zij plaatselijk, landelijk en in Europa gehoord worden. De gemeente is het eerste aanspreekpunt voor mensen en wij willen dat dat aanspreekpunt staat als een huis,” aldus Peter-Paul de Leeuw, voorzitter van Volt Nederland.

De lijsttrekkers zijn gekozen

Volt gaat meedoen in Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. De afgelopen twee weken zijn er in de deelnemende gemeenten ledencongressen georganiseerd, waarin gestemd werd over het beleidsprogramma, de kandidatenlijst en de lijsttrekker.

Tijd voor campagne

Nu de kandidatenlijsten in alle deelnemende gemeenten ingestemd zijn, is het tijd voor de volgende stap. De aankomende weken wordt de laatste hand gelegd aan de verkiezingsprogramma’s en start de voorbereiding van campagne-acties.

Opzet van de videoproductie

In overleg met de opdrachtgever is er gekozen voor video shoots buiten op locatie in alle tien deelnemende steden: Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. In de scripts is rekening gehouden met ruimte voor een persoonlijke kennismaking met de betreffende kandidaten, aandacht voor zowel landelijke als lokale speerpunten, alsmede diverse call-to-actions waarmee kiezers en (potentiële) leden geactiveerd kunnen worden. 

Uit alle footage is een aantal promotievideo’s gemaakt die op landelijk niveau kunnen worden ingezet en waarin diverse steden aan het woord komen. Daarnaast zijn er voor elke stad afzonderlijk meerdere clips gemaakt die voor verschillende social media campagnes gebruikt zullen worden. Een en ander in overeenstemming met de huisstijl en communicatiedoelstellingen van de opdrachtgever. Heel leuk om te doen!

Gebruikte apparatuur

Voor de opname van de promotievideo’s is gebruik gemaakt van Sony A7S III camera’s, DJI RSC2 gimbal, iFootage Shark Slider Nano en Rode Wireless Go II zenders met lavalier microfoons. Alle footage is geëdit in Davinci Resolve Studio 17.

Bijzondere uitdaging was het wisselvallige najaarsweer, waardoor shot matching (het qua kleur en beeld afstemmen van de verschillende onderdelen van de video) de nodige aandacht kostte. Tevens was er op sommige locaties, zoals de Coolsingel in Rotterdam, zoveel verkeerslawaai dat we dit met behulp van speciale audio plugins moesten wegfilteren.

Klik voor een korte impressie van de promotievideo’s op onderstaande YouTube clip. Langere versies zijn beschikbaar op de websites en sociale media van Volt NL en de deelnemende steden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij met behulp van video content jouw merk kunnen versterken in alle fasen van de customer journey? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bezoek voor meer informatie over Volt en hun standpunten onderstaande website:

www.voltnederland.org

Deze update delen:

Facebook
LinkedIn
Email

Wil jij ook een promotievideo of een andere professionele video laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.