Northsea Productions

Instructievideo voor Amsterdam UMC gemaakt

“Een cardiale MRI is een kijkje in het hart zonder operatie, maar met radiogolven. We doen volop onderzoek om hierin voorop te blijven lopen.”

 

Julia Visch, Amsterdam UMC

Over de opdrachtgever

Amsterdam UMC afdeling Cardiologie richt zich op het opsporen, diagnose stellen en behandelen van ziekten van het hart. Daarvoor gebruiken zij moderne onderzoeks- en behandelmethoden. De huisarts of behandelend cardioloog verwijst patiënten naar hen door. Die kunnen bij hen terecht voor vrijwel alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. Als academisch centrum doen zij ook vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek om inzicht te krijgen in het ontstaan en het verloop van ziektes van het hart, zodat ze de behandeling daarvan verder kunnen verbeteren.

Amsterdam UMC heeft één hartcentrum; de artsen en verpleegkundigen werken op twee locaties: AMC en VUmc. Afhankelijk van de diagnose en behandeling wordt men geholpen op locatie AMC of locatie VUmc. Het specialisme cardiologie staat sterk, omdat het wetenschappelijk onderzoek koppelt aan zorg. De artsen hebben direct toegang tot de nieuwst ontwikkelde behandelmethoden. Zo proberen ze operaties waar mogelijk te vervangen door minder ingrijpende technieken. Dat betekent dat de patiënt sneller weer naar huis kan en minder lang verder hoeft te herstellen.

Een van de onderzoeksrichtingen betreft ademhaling van de patiënt in de MRI-scanner. De beste resultaten bij een MRI-scan worden verkregen wanneer de ademhaling dusdanig is dat deze niet interfereert met de MRI-opname. Om patiënten optimaal voor te bereiden op een MRI-scan, heeft afdeling Cardiologie besloten een instructievideo te laten maken. Deze video – onderaan deze pagina te bekijken – geeft  heldere instructies over wat er precies van de patiënt verwacht wordt tijdens de MRI-scan.

Opzet van de videoproductie

Samen met de klant hebben wij het script gemaakt voor de instructievideo. Besloten is om niet alleen informatie in de vorm van tekst te bieden, maar ook een medewerker in beeld te brengen. Hierdoor voelt het voor de kijker minder klinisch en wordt de boodschap ‘menselijker’ overgebracht. Dat vindt de opdrachtgever belangrijk, omdat men weet dat sommige patiënten zich zorgen maken wanneer men aan de vooravond van een hartonderzoek staat. Een andere medewerker is ingezet als model die de ademhalingsinstructies op video uitvoert.

De video-opnames vonden plaats op diverse locaties in VUmc, waaronder een behandelkamer van afdeling Cardiologie en de nieuwe MRI-ruimte. Heel interessant! Op elke plek hebben we een nieuwe opnameset opgebouwd met een licht- en geluidsplan. Ondertussen was het ‘business as usual‘ in het ziekenhuis, met patiënten die een afspraak voor een consult of behandeling hadden. En daarbij natuurlijk geen hinder mochten ondervinden van de video-opnames.

De video moest opgemaakt worden in de huisstijl van Amsterdam UMC. Afdeling Communicatie ziet erop toe dat alle uitingen uniform zijn vormgegeven. Dit konden wij vrij eenvoudig voor hen realiseren, aangezien wij al onze videoproducties editen in Davinci Resolve Studio en je daarmee controle hebt over alle kleuren, lettertypen, logo posities etc. Zie onderstaande video als je wil zien wat het resultaat is.

Gebruikte apparatuur

Voor de opnames ten behoeve van deze instructievideo is gebruik gemaakt van een Sony A7S III en twee Sony A7 IV fullframe camera’s. Voor de driepuntsverlichting hebben we Godox VL300 led lampen (met softboxen) en SL60W led lampen (met barndoors) ingezet. De bewegende shots zijn gemaakt met behulp van een DJI RSC2 gimbal. Het geluid hebben we opgenomen met behulp van een Sony UWP-D27 wireless lavalier mic systeem.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij jou met behulp van video content kunnen helpen om je doelen te bereiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bezoek voor meer informatie over Amsterdam UMC afdeling Cardiologie onderstaande website:

www.vumc.nl

Deze update delen

Video afspelen over Instructievideo ademhaling MRI-scanner

Wil jij ook een instructievideo laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek, een proefopname of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.