Northsea Productions

Producten

Vacaturevideo

Een vacaturevideo laten maken

Waarom?

Een vacaturevideo of recruitment video is een type video die je kunt laten maken om jouw vacature onder de aandacht te brengen bij potentiële medewerkers. Bij vacatures die moeilijk in te vullen zijn, is een vacaturevideo een uiterst krachtig hulpmiddel om je te onderscheiden van andere werkgevers en het juiste talent aan te trekken.

Met een goed opgezette vacaturevideo rol je als het ware de rode loper uit voor sollicitanten. Het versterkt jouw werkgeversmerk en geeft antwoord op veelvoorkomende vragen die kandidaten voor de betreffende vacature hebben. Tegelijkertijd vervult een vacaturevideo de functie van zelfselectie. Doordat je open en transparant bent, ontstaat er een dusdanig helder beeld van wat men kan verwachten dat de kans op een mismatch drastisch afneemt.

Een effectieve recruitment video bevat de volgende topics. Het vertelt iets over je bedrijf (visie, missie, strategie), over de plaats van de betreffende afdeling in de organisatie en over de inhoud van de functie (resultaatgebieden, competenties, vaardigheden). Daarnaast geeft het inzicht in de bedrijfscultuur, de werksfeer en de collega’s met wie de sollicitant gaat samenwerken. Last but not least verschaft de video informatie over salaris, arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden en hoe het sollicitatieproces eruitziet.

Sommige organisaties zijn terughoudend als het aankomt op het geven van informatie over bijvoorbeeld salaris. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat sollicitanten afhaken wanneer vacatures onduidelijk zijn. Openheid en transparantie vergroten het vertrouwen. En vertrouwen is het smeermiddel van de online economie. Video is hét medium bij uitstek om een boodschap op zowel rationeel als emotioneel niveau over te brengen. En video’s worden ook nog eens heel goed gevonden wanneer kandidaten online op zoek zijn naar een nieuwe baan. Kortom: video is een waardevolle tool in het recruitment proces. Wij maken graag een mooie vacaturevideo voor jou, waarmee je jouw organisatie en de betreffende afdeling succesvol online presenteert.

Een krachtige en effectieve manier van online recruitment

Video versterkt je werkgeversmerk

Inhoud van de boodschap en de doelgroep

Natuurlijk wil je het liefst gevonden en benaderd worden door kandidaten die in jouw doelgroep vallen. Daarom is het slim om goed na te denken over de boodschap die je over wilt brengen in je recruitment video. Ook de call-to-action aan het einde van de vacaturevideo mag natuurlijk niet ontbreken. Wij helpen je met een checklist.

Gewenste uitstraling en emotie

Naast rationele argumenten spelen emotionele afwegingen een rol in het sollicitatieproces. Video is een medium dat zich bij uitstek leent voor het overbrengen van emoties. Doordat kandidaten niet alleen geïnformeerd worden over feiten en cijfers maar ook jouw fysieke locatie en je mensen in beeld komen, is de kans groter dat er een ‘klik’ op emotioneel niveau ontstaat.

“Employers must get better at selling their companies and selling their jobs. They must articulate their culture and why they are an excellent place to work.”

 

Greg Savage

Een vacaturevideo laten maken

Wat kost het?

Het maken van een vacaturevideo vergt de nodige voorbereiding. Je moet goed nadenken over de doelgroep, kernboodschap, tone-of-voice en welke informatie van belang is voor de kijker. Verplaats je in de potentiële medewerker. Wat willen zij over jou weten? Wat onderscheidt jou als werkgever? En hoe ziet het sollicitatieproces eruit als men wil reageren? Een groot deel van deze voorbereiding kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Dit kost € 75 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een video script op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal locaties waar opnames plaatsvinden en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding bij de preproductie zorgt voor een efficiënte workflow waardoor verspilling vermeden wordt. Ons tarief voor productie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur) per persoon. De meeste producties kunnen door één specialist uitgevoerd worden. Daarnaast berekenen we nog wat kosten door voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur (1% van de aanschafprijs) en de reiskosten (€ 0,19 per kilometer).

De derde en laatste kostenpost betreft de postproductie. In deze fase bewerken we het materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het professioneel editen van een recruitment video kost best wat tijd. Daar staat tegenover dat we dit efficiënt kunnen inplannen – aan de ‘randen van de dag’ en tussen projecten op locatie door. Dit zorgt ervoor dat we het tegen een scherp tarief kunnen aanbieden: € 50 per uur.

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een professionele vacaturevideo bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie

Ervaring leert dat we bij een recruitment video gemiddeld twee uur besteden aan preproductie, twee dagdelen aan productie en twaalf uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 1.695 ex btw.

Overigens is het zo dat we meestal een all-in prijs voor het project afspreken. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken. Verder nog goed om te weten is dat het geschoten materiaal kan worden hergebruikt voor andere of toekomstige vacaturevideo’s. De algemene informatie over je organisatie, de werksfeer en dergelijke veranderen namelijk niet of nauwelijks. Je hoeft dus alleen de specifieke content voor de nieuwe vacaturevideo op te laten nemen. Dat scheelt aanzienlijk in tijd en kosten.

01

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

02

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

03

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Maak een afspraak voor een proefopname

Ontdek de kracht van video. En maak kennis met Northsea Productions - effective video marketing made easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.