Northsea Productions

Producten

Referentievideo

Een referentievideo laten maken

Waarom?

Een referentievideo (ook wel customer success story of klantreisvideo genoemd) laat de persoonlijke positieve ervaring van je klant met jouw product of dienst zien. Het is een indirecte maar effectieve manier om potentiële klanten te vertellen wat ze van jou en je merk mogen verwachten. Een referentievideo is een zeer krachtig hulpmiddel om mensen aan te moedigen bij je te kopen. Het is een vorm van video content die veel bekeken en makkelijk gedeeld wordt.

Het mooie van een customer success story is dat producten en diensten, die op zichzelf misschien abstract zijn, vertaald worden naar concrete voordelen. En dit is uiteindelijk waarom men ze aanschaft. Jezelf promoten op basis van producteigenschappen en specificaties is minder aansprekend dan een video met de positieve ervaringen van een tevreden klant. Bovendien is de geloofwaardigheid van iemand die niet bij jouw eigen organisatie werkt groter.

De authenticiteit van referentievideo’s is hoog. De meeste advertenties tonen acteurs. Kijkers zijn zich daar van bewust: het is nep. Een succesverhaal van een klant is écht genoeg om je publiek te overtuigen van je geloofwaardigheid. Je kunt direct de uitdagingen adresseren die je doelgroep ervaart. Het kan een eyeopener zijn die de kijker een goed beeld geeft van wat jij als persoon of bedrijf voor hen kan betekenen. En het biedt ruimte voor een emotionele connectie, waardoor winnen van vertrouwen eenvoudiger is. Wij helpen je graag bij de voorbereiding en de productie en halen een mooie klantreferentie voor je op.

Een dynamische en effectieve manier van video marketing

Referentievideo optimaliseert de klantreis

Meerdere doelgroepen voor referentievideo

Customer success stories kun je inzetten in meerdere fasen van de customer journey. Het is een veel gekozen format om doelgroepen met een koopintentie aan te zetten tot aankoop. Immers wekt een positieve referentie van een bestaande klant veel meer vertrouwen dan wanneer je zelf de loftrompet over je product of dienst steekt. Delen van de content kun je later weer hergebruiken. Bijvoorbeeld voor een social media campagne. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

Een prachtige en effectieve manier van content marketing

Referentievideo vergroot het vertrouwen

Inhoud van de boodschap en de doelgroep

Natuurlijk wil je het liefst gevonden en benaderd worden door klanten die binnen jouw doelgroep passen. Daarom is het slim om goed na te denken over de boodschap die je over wilt brengen in je customer success story. Ook de zoekcriteria waarvoor je wilt ranken dienen in de video opgenomen te worden. Wij helpen je met een checklist.

Gewenste uitstraling en emotie

Naast rationele argumenten spelen emotionele afwegingen een rol in het aankoopproces. Video is een medium dat zich bij uitstek leent voor het overbrengen van emoties. Doordat klanten niet alleen geïnformeerd worden over feiten en cijfers maar ook de menselijke aspecten belicht worden, is de kans groter dat er een ‘klik’ op emotioneel niveau ontstaat.

“Don't brag about yourself. Let others praise you.”

 

Proverbs 27:2

Een referentievideo laten maken

Wat kost het?

Het opnemen van een referentievideo vergt enige voorbereiding. Een deel hiervan kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal opnamelocaties en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor videoproductie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de postproductie. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het editen kost € 50 per uur.

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een customer success story op video bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie

Ervaring leert dat we bij een referentievideo gemiddeld anderhalf uur besteden aan preproductie, één dagdeel aan productie en acht uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 925 ex btw. Meestal spreken we een all-in prijs voor het project af. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

01

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

02

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

03

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een referentievideo laten maken

Voorbeeld

Video afspelen

Maak een afspraak voor een proefopname

Ontdek de kracht van video. En maak kennis met Northsea Productions - effective video marketing made easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.