Northsea Productions

Producten

Livestream-video

Livestream-video laten maken

Hoe wij je
helpen

Livestream-video verwijst naar online streaming media, die tegelijkertijd in realtime worden opgenomen en uitgezonden. Interactie met de deelnemers via chatrooms vormt een belangrijk onderdeel van livestreaming.

Livestreaming biedt je de mogelijkheid om een meer intieme band met je doelgroep te creëren. Het voelt voor hen namelijk of ze aanwezig zijn, erbij horen en actief kunnen deelnemen aan je event, seminar of presentatie.

Livestreams kunnen worden opgeslagen, zodat je publiek er op een later tijdstip ook nog toegang toe heeft. Ook is het mogelijk om delen van de livestream eruit te knippen en te voorzien van extra visuals, zodat de content kan worden hergebruikt voor marketing doeleinden. Dit is een bijzonder efficiënte manier van content creatie. Er hoeven immers geen aparte opnames over het betreffende onderwerp gepland te worden.

Live video is best wel een beetje spannend. Het is namelijk onvoorspelbaar – live kan er immers altijd wat fout gaan. Tegelijkertijd is het onmiskenbaar een krachtige marketingtool die het hedendaagse publiek bereikt ongeacht waar ze fysiek zijn.

Live gaan biedt een geheel nieuw platform om klanten te bereiken. Het aanbieden van een webcast kan de betrokkenheid vergroten, een vertrouwensrelatie met je publiek helpen opbouwen en het imago van je bedrijf verbeteren. Wij helpen je graag om jouw livestream te verzorgen vanuit meerdere camerahoeken, met professionele verlichting en kraakheldere audio.

Een dynamische en effectieve manier van video marketing

Livestream video optimaliseert de klantreis

Meerdere doelgroepen voor livestreaming

Live streaming kun je inzetten in meerdere fasen van de customer journey. Het is heel populair voor het introduceren van nieuwe producten aan een breed publiek. Maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor een Q&A sessie binnen een specifieke doelgroep zoals een business partner community. Delen van de content kun je later weer hergebruiken. Bijvoorbeeld voor je nieuwsbrief of een training. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

“Live streaming builds out that know, like and trust factor at a super-accelerated rate.”

 

Kim Garst

Livestream-video laten maken

Wat kost het?

Het verzorgen van een livestream vergt enige voorbereiding. Een groot deel van deze voorbereiding kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de livestream. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal locaties waar opnames plaatsvinden en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding bij de preproductie zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor productie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de postproductie (optioneel). In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om achteraf te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het tarief voor editen is € 50 per uur.

Samenvattend, de totale prijs voor het laten verzorgen van een professionele livestream bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie (optioneel)

Ervaring leert dat we bij een livestream-video gemiddeld twee uur besteden aan preproductie, één dagdeel aan productie en vier uur aan postproductie (indien van toepassing). Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van tussen de € 700 en € 900 ex btw.

Overigens is het zo dat we meestal een all-in prijs voor het project afspreken. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

01

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

02

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

03

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

livestream-video laten maken

Voorbeeld

Maak een afspraak voor een proefopname

Ontdek de kracht van video. En maak kennis met Northsea Productions - effective video marketing made easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.