Northsea Productions

Producten

Evenementvideo

Een evenementvideo laten maken

Waarom?

Evenementen zijn een geweldig middel om de relaties tussen medewerkers, klanten en business partners te versterken. Een evenement biedt mogelijkheden om zowel een inhoudelijke boodschap over te brengen als informeel met elkaar samen te zijn en te netwerken. Door middel van evenementvideo kan de inhoud, sfeer en algehele boodschap op een later tijdstip nog eens teruggekeken worden. Of gedeeld worden met personen die niet aanwezig waren.

Het mooie van het opnemen van een event is dat je er geen aparte content voor hoeft te creëren. De presentaties worden sowieso al gegeven. Hetzelfde geldt voor speeches, award-uitreikingen etc. En als de gezelligheid en het enthousiasme van aanwezigen van het scherm spat, is dat een geweldig visitekaartje voor je organisatie. Mensen doen zaken met mensen. Een inkijkje in je evenement geeft een goede mogelijkheid om een emotionele connectie met jouw merk te maken.

Tijdens je evenement kun je video gebruiken om bezoekers en externe deelnemers een kijkje achter de schermen te geven, je communicatie te stroomlijnen en je merk te versterken met interviews en getuigenissen. Desgewenst kunnen wij het event ook live uitzenden door middel van live streaming.

Een spontane en effectieve manier van video marketing

Evenementvideo optimaliseert de klantreis

Meerdere doelgroepen voor evenementvideo

Event video’s kun je inzetten in meerdere fasen van de customer journey. Het wordt vaak gebruikt om deelnemers aan een bijeenkomst een leuk aandenken te geven waarmee men het event kan herbeleven. Maar het kan ook gebruikt worden als sfeerimpressie om inzicht te geven in je bedrijf en de unieke mensen die er werken. Delen van de content kun je later weer hergebruiken. Bijvoorbeeld voor je nieuwsbrief met enkele inhoudelijke highlights. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

“Instead of using technology to automate processes, think about using technology to enhance human interaction.”

 

Tony Zambito

Een evenementvideo laten maken

Wat kost het?

Het opnemen van een evenementvideo vergt enige voorbereiding. Een groot deel van deze voorbereiding kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal locaties waar opnames plaatsvinden en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding bij de preproductie zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor productie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur) per persoon. De meeste producties kunnen door één specialist uitgevoerd worden. Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur (1% van de aanschafprijs) en de reiskosten (€ 0,19 per kilometer).

De derde en laatste kostenpost betreft de postproductie. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het professioneel editen van een bedrijfsfilm kost best wat tijd. Daar staat tegenover dat we dit efficiënt kunnen inplannen, namelijk ‘aan de randen van de dag’ en tussen projecten op locatie door. Dit zorgt ervoor dat we het tegen een scherp tarief kunnen aanbieden: € 50 per uur.

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een professionele evenementvideo bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie

Ervaring leert dat we bij een event video gemiddeld twee uur besteden aan preproductie, één dagdeel aan productie en 6 uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 1.000 ex btw. Overigens is het zo dat we meestal een all-in prijs voor het project afspreken. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

01

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

02

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

03

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een evenementvideo laten maken

Voorbeeld

Maak een afspraak voor een proefopname

Ontdek de kracht van video. En maak kennis met Northsea Productions - effective video marketing made easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.