Northsea Productions

Producten

Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo laten maken

Waarom?

Een bedrijfsvideo, corporate video of bedrijfsfilm is een type video die speciaal wordt gemaakt voor jouw bedrijf of organisatie. Tegenwoordig wordt de meerderheid van bedrijfsvideo’s online gehost en vervolgens gepubliceerd op de bedrijfswebsite en verspreid via sociale media of e-mailmarketing.

Een bedrijfsfilm is gericht op de belangrijkste gegevens van je bedrijf zoals producten, diensten, medewerkers, processen etc. Aangezien video steeds meer een integraal onderdeel van de communicatiestrategie is, kun je je bedrijfsvideo publiceren bij persberichten, nieuwsbrieven en andere vormen van online communicatie om het bereik en de effectiviteit hiervan te versterken.

Een bedrijfsvideo is een onmisbare schakel in de customer journey (klantreis) en draagt bij aan een optimale customer experience (klantbeleving). Video content is extreem waardevol voor zoekmachine-optimalisatie door zoekmachines zoals Google. Als gevolg daarvan kiezen steeds meer organisaties ervoor om een professionele bedrijfsvideo te laten maken.

Terwijl jij dit leest, zijn er klanten op zoek naar bedrijven zoals de jouwe om hen te helpen bij het oplossen van hun uitdagingen. Op internet gevonden kunnen worden door deze potentiële klanten is heel belangrijk. Wij maken graag een mooie corporate video voor jou waarmee je jezelf succesvol online presenteert.

Een laagdrempelige en effectieve manier van video marketing

Bedrijfsvideo optimaliseert de klantreis

Meerdere doelgroepen voor bedrijfsvideo

Een bedrijfsfilm komt in meerdere fasen van de customer journey van pas. Het is heel populair voor het introduceren van jouw organisatie aan een breed publiek. Maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor een gerichte online campagne voor een specifieke doelgroep. Delen van de content kun je later hergebruiken. Bijvoorbeeld voor een video waarin je vacatures onder de aandacht brengt. De mogelijkheden zijn legio.

Geef je klanten de antwoorden die ze zoeken

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je een autoriteit zijn die elke vraag, zorg of angst die men heeft kan adresseren. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en de rol van leraar te omarmen: door content te creëren die klanten de antwoorden biedt die ze zoeken. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen.

“If you don't give the market the story to talk about, they'll define your brand's story for you.”

 

David Brier

Een bedrijfsvideo laten maken

Wat kost het?

Het opnemen van een bedrijfsvideo vergt enige voorbereiding. Een deel hiervan kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal opnamelocaties en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor videoproductie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de postproductie. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het editen kost € 50 per uur.

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een bedrijfsvideo bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie

Ervaring leert dat we bij een corporate video gemiddeld twee uur besteden aan preproductie, twee dagdelen aan productie en twaalf uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 1.650 ex btw. Meestal spreken we een all-in prijs voor het project af. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

01

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

02

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

03

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een bedrijfsvideo laten maken

Voorbeeld

Wil jij ook een bedrijfsvideo of een ander video format laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.