Northsea Productions

Promotievideo voor RefugeeForce opgeleverd

“We creëren een ongeëvenaarde omgeving voor asielzoekers om digitale vaardigheden en technisch leiderschap te leren.”

 

Nick Broekema

Over de opdrachtgever

Er is een enorm tekort aan gekwalificeerde Salesforce developers. RefugeeForce lost dit probleem op door asielzoekers en statushouders op te leiden tot gecertificeerde Salesforce specialisten. Twee vliegen in één klap, want hierdoor wordt de afstand tot de arbeidsmarkt van deze groep gigantisch verkleind. In onderstaande video leggen Nick Broekema, een van de oprichters, en Sima Samara, een van de deelnemers aan het opleidingsprogramma, uit hoe het werkt en wat de resultaten zijn.

RefugeeForce is ANBI-gecertificeerde organisatie en zet zich in voor het algemeen nut. Ze zijn op een missie om een meer diverse, inclusieve en geïntegreerde gemeenschap van technische professionals te creëren. Ze werken aan een wereld waarin talent wereldwijd erkend wordt en kansen even toegankelijk zijn. Wanneer jij hun steunt, zorgt RefugeeForce ervoor dat jouw donatie rechtstreeks naar de programmatische en operationele activiteiten gaat

Opzet van de videoproductie

In overleg met de opdrachtgever is er gekozen voor de vorm van een video interview. Ronald Ostendorf, een ervaren journalist en eigenaar van het label #MensenMakenMerken, weet een ontspannen sfeer te creëren. Vooraf heeft hij zich verdiept in de klant en aan de hand van gerichte vragen is een interessant tweegesprek op video ontstaan. Dit geeft een goed beeld van de organisatie, haar missie en de mensen achter het merk RefugeeForce.

Technische uitdagingen bij het maken van de video

Een gesprek tussen meerdere personen op video vastleggen is altijd wat lastiger dan slechts één geïnterviewde in beeld brengen. Tijdens het editen van de video is het handig als er per persoon tenminste twee camerahoeken gebruikt zijn, zodat je bij foutjes of versprekingen eenvoudig kunt knippen (door te switchen naar een andere camerahoek). Dit betekent dat er voor een video-interview met meerdere personen idealiter dus tenminste vier videocamera’s nodig zijn.

Een extra uitdaging vormde de hoge ruimte van de innovation room in Amsterdam waar de opname plaatsvond. In deze ruimte ontstond een galmend geluid. Slecht geluid op video is een van de belangrijkste oorzaken waardoor kijkers afhaken. Dit probleem hebben we opgelost door het ophangen van meerdere akoestische dekens.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij met behulp van video content jouw merk kunnen versterken in alle fasen van de customer journey? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bekijk voor meer informatie over RefugeeForce en hun opleidingsprogramma voor Salesforce developers onderstaande promotievideo of bezoek de website:

www.refugeeforce.nl

Deze update delen:

Facebook
LinkedIn
Email

Wil jij ook een promotievideo of een andere professionele video laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.