Northsea Productions

Promotievideo voor 100WEEKS opgeleverd

“Door op deze manier direct geld te geven en vrouwen zelf verantwoordelijkheid te geven, boeken we resultaten terwijl we geen geldverslindende organisatie nodig hebben.”

 

Gitte Büch

Over de opdrachtgever

100WEEKS is een nieuwe, revolutionaire manier van hulp geven. Door direct een klein bedrag aan de allerarmste vrouwen te geven, raken ze binnen 100 weken blijvend uit extreme armoede. Jouw donatie gaat direct naar moeders van gezinnen, die vaak maar eens per dag kunnen eten en nauwelijks een dak boven hun hoofd hebben. Zij houden jou op de hoogte hoe ze het besteden. In onderstaande video leggen oprichters Gitte Büch en Jeroen de Lange uit hoe het werkt en wat de resultaten zijn.

!00WEEKS is een CBF-erkend goed doel. De organisatie werkt vanuit Nederland, Rwanda, Ghana, Oeganda en Ivoorkust. Ze zijn met een klein vast team en een aantal professionals dat zich periodiek aansluit. Hierdoor houden ze de kosten laag en kunnen ze snel innoveren. 100WEEKS richt zich op vrouwen in de laagste inkomenscategorie, die onder de armoedegrens leven. Om te bepalen wat ze in een land onder arm verstaan, maken ze gebruik van statistieken van de Wereldbank en Verenigde Naties

Opzet van de videoproductie

In overleg met de opdrachtgever is er gekozen voor de vorm van een video interview. Ronald Ostendorf, een ervaren journalist en eigenaar van het label #MensenMakenMerken, weet een ontspannen sfeer te creëren. Vooraf heeft hij zich verdiept in de klant en aan de hand van gerichte vragen is een interessant tweegesprek op video ontstaan. Dit geeft een goed beeld van de organisatie, haar missie en de mensen achter het merk 100WEEKS.

Technische uitdagingen bij het maken van de video

Een gesprek tussen meerdere personen op video vastleggen is altijd wat lastiger dan slechts één geïnterviewde in beeld brengen. Tijdens het editen van de video is het handig als er per persoon tenminste twee camerahoeken gebruikt zijn, zodat je bij foutjes of versprekingen eenvoudig kunt knippen (door te switchen naar een andere camerahoek). Dit betekent dat er voor een video-interview met meerdere personen idealiter dus tenminste vier videocamera’s nodig zijn.

Een extra uitdaging vormde de hoge ruimte van de innovation room in Amsterdam waar de opname plaatsvond. In deze ruimte ontstond een galmend geluid. Slecht geluid op video is een van de belangrijkste oorzaken waardoor kijkers afhaken. Dit probleem hebben we opgelost door het ophangen van meerdere akoestische dekens.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij met behulp van video content jouw merk kunnen versterken in alle fasen van de customer journey? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bekijk voor meer informatie over 100WEEKS en hoe zij vrouwen uit de derde wereld duurzaam uit de armoede halen onderstaande promotievideo of bezoek de website:

www.100weeks.nl

Deze update delen:

Facebook
LinkedIn
Email

Wil jij ook een promotievideo of een andere professionele video laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.