Northsea Productions

Video over partnership met MilkyMap

“80% van de organisaties claimt dat hun organisatie gefocust is op haar klanten. Maar slechts 6% van klanten voelt zich echt gehoord en gezien.”

 

Danny Peters

Over onze businesspartner Milkymap

Het aankoopproces van producten en diensten kent een aantal fasen. Veel marketeers kennen het traditionele AIDA-model (Attention, Interest, Decision en Action). Een moderne, meer verfijnde kijk op customer journeys houdt ook rekening met fasen in de klantreis ná de aankoop, inclusief het gebruik van de aangekochte producten of diensten tot en met het ophouden van klant te zijn. De fasen zijn dan bijvoorbeeld Awareness, Consideration, Decision, Purchase, Adoption, Retention en Advocacy. Ongeacht naar welke terminologie jouw voorkeur uitgaat, belangrijk is in ieder geval je te realiseren dat elke fase van de klantreis gepaard gaat met een zekere informatiebehoefte en bepaalde emoties. Wanneer je in staat bent om hier optimaal op in te spelen, vergroot je de kans dat de klantreis soepel verloopt. Met als gevolg een betere klantbeleving (customer experience) en meer omzet.

Milkymap helpt organisaties om de klantbeleving te verbeteren en een organisatie te bouwen die bijdraagt aan loyale klanten. Hun methode gebruikt een human-centered design aanpak, waarbij ze inzichten verzamelen en gebruikmaken van empathy maps. Ook plaatsen ze medewerkers en managers in de schoenen van de klant. Met behulp van customer journey mapping en service design thinking vindt Milkymap verbeterpotentieel in processen en leren ze medewerkers en managers betere keuzes te maken. Op die manier kan er effectief gewerkt worden aan customer experience.

Milkymap werkt met cliënten, patiënten, burgers, studenten en klanten; zij zijn allemaal ‘klant’ in hun specifieke omgeving. De aanpak is universeel en kan toegepast worden op alle klanttypen. In onderstaande video legt Danny Peters, co-founder & CEO van Milkymap, uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Ook geeft hij zijn visie op de unieke rol die video kan spelen in de customer journey en bij het verbeteren van de klantbeleving.

Waarde van het partnership voor klanten van Northsea Productions

Wij maken video’s voor alle fasen in de klantreis. Video is een medium dat zeer geschikt is om waardevolle informatie te verstrekken en dit te combineren met het overbrengen van (en inspelen op) emotie. Veel van onze klanten erkennen dit, maar weten niet precies hoe de customer journeys voor hun producten en diensten eruitzien. Hierdoor bestaat de kans dat de video’s die zij laten maken niet optimaal inspelen op de daadwerkelijke klantbehoefte. In plaats van op goed geluk en op basis van veronderstelde klantbehoeften aan de slag te gaan, kunnen wij er in samenwerking met Milkymap en de stakeholders binnen jouw organisatie voor zorgen dat videoproducties daadwerkelijk bijdragen aan de gewenste customer experience in alle fasen van de customer journey.

Door goed na te denken over welke (video) content klanten nodig hebben in elke fase van de klantreis, deze content te maken en vervolgens op maat aan te bieden, wordt het voor klanten veel gemakkelijker om de customer journey snel en succesvol te doorlopen. Het levert meer en tevredener klanten op en hierdoor wordt het rendement op investeringen in bedrijfsvideo vergroot.

Samenwerking richting de markt

Organisaties die geïnteresseerd zijn in het in kaart brengen en optimaliseren van de klantreis met behulp van video, kunnen zowel bij Milkymap als bij Northsea Productions terecht. We zullen dan een afspraak te plannen voor een eerste inventarisatie. Tijdens dit gesprek kijken we naar je businessmodel, nemen we enkele belangrijke online kengetallen met je door en proberen we vast te stellen welke quick wins er behaald kunnen worden. Op basis van deze informatie organiseren we een customer journey workshop samen met de belangrijkste stakeholders in jouw organisatie.  

De uitkomst van deze workshop is een gedetailleerde customer journey map voor jouw belangrijkste product of dienst. Hierbij bepalen we welke rol video content kan vervullen bij het optimaliseren en stellen we enkele concrete, meetbare doelstellingen die we samen binnen zes maanden willen behalen. Op basis hiervan helpen we je bij het opstellen van de businesscase. Desgewenst kunnen we je ook ondersteunen bij het personaliseren van je website, zodat bezoekers op basis van hun profiel en fase in de klantreis automatisch de juiste (video) content te zien krijgen. We doen dit middels een workshop.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij met behulp van video content jouw merk kunnen versterken in alle fasen van de customer journey? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bekijk voor meer informatie over Milkymap en hun innovatieve methode voor optimalisatie van klantreizen onderstaand video interview of bezoek de website:

www.milkymap.com

Deze update delen:

Facebook
LinkedIn
Email

Wil jij ook video content afgestemd op het klantprofiel en de fase in de klantreis?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.