Northsea Productions

Opnames speelfilm gestart

“'In de Schaduw van Weleer' is een educatief oorlogsdrama waarin de jeugd centraal staat, met een boodschap die wij aan de jeugd van de toekomst mee willen meegeven.”

 

Tracey van Eijk

Over de productie

In de Schaduw van Weleer‘ is een educatief oorlogsdrama, dat ons laat kennismaken met het duistere jaar 1942. Een enorm groot, maar vooral gepassioneerd team van professionals (waaronder Ferry Doedens), amateurs en semi-professionals die werkten van vroeg in de morgen tot laat in de avond aan deze prachtige, ontroerende filmproductie.

Waarom een educatief oorlogsdrama? Het antwoord is dat bij deze productie de jeugd centraal staat. Hoewel de Tweede Wereldoorlog alweer 76 jaar achter ons ligt, zijn de fysieke en mentale wonden nog steeds zichtbaar. Met name de littekens die gegrift staan in de geheugens van de eerste generatie die de oorlog heeft meegemaakt en de generatie die daarop volgt. Hoe droevig is het voor hen dat juist zij zo door de corona pandemie getroffen zijn en niet het jubileum ’75 jarig vrij’ konden vieren. Het blijft echter niet bij deze generaties, want als het goed is zullen er nog vele generaties volgen. Er is een boodschap die wij aan de jeugd van de toekomst mee willen meegeven, omdat zij op hun beurt dit ook weer aan hun nakomelingen doen, iedere generatie weer. Daarom betrekken we de jeugd bij deze productie – als acteur in de film, maar ook als spelers van het gelijknamige bordspel dat speciaal voor de film ‘In de Schaduw van Weleer’ wordt gemaakt.

Het verhaal van een jonge verpleegster

Een naïef meisje van de boerderij, probeert na haar verpleegstersopleiding een betrekking te vinden in de grote stad. De mist van onwetendheid rond de Tweede Wereldoorlog trekt al snel op als zij wordt geconfronteerd met de gruwelijke gevolgen van de Jodenhaat. Het besef dat in deze periode de jeugd wordt verscheurd door (voor-)oordelen gebaseerd op afkomst in de ruimste zin van het woord, zal haar prille leven en dat van vele veronderstelde vrienden en vermeende vijanden voorgoed veranderen…

Crowdfunding campagne

Tracey van Eijk en Michel de Brouwer zijn regisseur en producent bij het filmproductiehuis ‘Is it Magic?’. ‘In de Schaduw van Weleer’ is de tweede productie van ‘Is it Magic?’. Een enorm groot, maar vooral gepassioneerd team van professionals (waaronder Ferry Doedens), amateurs en semi-professionals werken van vroeg In de morgen tot dikwijls laat in de avond aan deze prachtige, ontroerende filmproductie. Door middel van een crowdfunding campagne willen zij dit filmproject tot een goed eind brengen. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit mooie filmproject of een donatie doen om de locaties te bekostigen en te zorgen voor extra aankleding zoals figuranten en kostuums? Ga dan naar:

www.isitmagic.nl

Deze update delen:

Facebook
LinkedIn
Email

Wil jij ook een film of een bedrijfsvideo laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.