Northsea Productions

Green screen video over onze klantbelofte

“Wij maken video content die converteert. Zodat jij je doelen bereikt.”

 

Remco Noordsij

De klantbelofte van Northsea Productions

Onze klantbelofte is dat wij video content maken die converteert. Zodat jij je doelen bereikt. Dus niet alleen video’s die er mooi uit zien en waar mensen graag naar kijken. Maar vooral video’s die jou helpen om je boodschap effectief onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Video’s die antwoorden geven op vragen van klanten. Die gaan over de onderwerpen die ze belangrijk vinden. En waarvan we weten dat ze hier online naar zoeken. Want wij begrijpen als geen ander, dat jij online gevonden wilt worden door zowel bestaande als nieuwe klanten.

De video’s die wij voor jou maken zijn vindbaar op de belangrijkste zoekwoorden voor jouw product of dienst. Ze combineren inhoud met emotie. Ze hebben een persoonlijke touch, zodat jouw merk opvalt en de juiste snaar bij de doelgroep wordt geraakt. En ze hebben een call-to-action, zodat geïnteresseerde kijkers gemakkelijk een volgende stap in hun klantreis (customer journey) kunnen zetten.

We helpen jou graag om jezelf en je bedrijf online op de kaart te zetten. Dat begint bij een goede inventarisatie van je businessmodel en jouw specifieke uitdagingen. Dat doen we gratis en vrijblijvend. Nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek. Dat hoeft niet veel tijd te kosten en het levert een schat aan informatie op.

Wij zijn pas tevreden als jij je doelen hebt bereikt. Daarom gaat onze dienstverlening verder nádat wij de content hebben opgeleverd. Samen met jou houden we de resultaten bij. We experimenteren, evalueren en leren samen. Zodat iedereen er beter van wordt: jij en wij. En helemaal jouw doelgroep! Want in het huidige internettijdperk draait het allemaal om het bieden van een geweldige online klantervaring (customer experience). En daar is video bij uitstek geschikt voor.

Opzet van de videoproductie

De informatiebehoefte van klanten is voor een belangrijk deel overlappend. Niet voor niets is er op websites meestal een sectie met ‘frequently asked questions‘ (FAQ) te vinden. In het kader van het motto ‘Drink your own champagne!’, leek het ons een goed idee om de FAQs op onze website in video format te adresseren. Na inventarisatie kwamen we uit op een 25-tal onderwerpen die we op deze manier zouden willen behandelen.

Een van de voordelen van het opnemen met een green screen is dat het een efficiënte manier van werken mogelijk maakt. Bijvoorbeeld door te werken met een teleprompter (autocue), waarop de scripts uitgeschreven staan. Daarnaast zijn de technische omstandigheden (verlichting, geluid) in een studio constanter dan op een kantoorlocatie. Wel is het zo dat het enige oefening vereist om een green screen video in te spreken. De kunst is om het een beetje levendig te brengen in plaats van droog de tekst op te lezen.

Technische uitdagingen bij het maken van de video

Deze promotievideo over onze klantbelofte is opgenomen in onze mobiele green screen studio. Een green screen, ook wel ‘chroma key’ genoemd, wordt veel gebruikt in video maar ook in fotografie. Met een green screen kun je de groene achtergrond ‘weg key-en’ en daar een andere voor in de plaats zetten. Een bekend voorbeeld is het weerbericht op televisie, waarvoor ook gebruik wordt gemaakt van een green screen. Je kunt met een green screen namelijk alles wat je maar wil op de achtergrond afbeelden.

In theorie kun je elke kleur gebruiken voor de chroma key techniek, maar omdat dan ook delen van de kleding of de acteurs ‘doorzichtig’ kunnen worden, moet je een kleur nemen die niet in huidskleur of in de kleding van de acteurs voorkomt. In de praktijk wordt daarom altijd voor groen of blauw gekozen.

Vaak wordt bij een film gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘framerate‘ van 50 beelden per seconde. Bij een green screen opname is echter een framerate van ten minste 100 fps aan te raden. Dit zorgt er namelijk voor dat je ‘motion blur‘ voorkomt, die bewegende beelden heel natuurlijk doet overkomen, maar er tegelijkertijd voor kan zorgen dat de kleur groen van de achtergrond als het ware door de bewegende beelden heen lekt. Wanneer dit gebeurt, verdwijnen ledematen uit het beeld.

Bij een green screen opname vormt de verlichting ook een punt van aandacht. Ten eerste moet het groene scherm goed (d.w.z. voldoende helder en bovendien egaal) uitgelicht worden. Daarnaast kan de persoon die voor het scherm staat het beste apart uitgelicht worden. In totaal hebben wij voor de opname vijf LED-lampen gebruikt: twee voor de green screen (links en rechts) en drie voor de presentator (1 x key light, 1 x fill light en 1 x hair light).

Uiteindelijk heb je voor een green screen video ook geschikte editing software nodig, waarmee je de achtergrond weg kunt editen en vervolgens een nieuwe kunt toevoegen. Deze nieuwe achtergrond kan een foto zijn, maar ook bewegende beelden behoren tot de mogelijkheden. Bekijk voor een voorbeeld van dit laatste onderstaande clip.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij met behulp van video content jouw merk kunnen versterken in alle fasen van de customer journey? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Deze update delen:

Facebook
LinkedIn
Email

Wil jij ook professionele video content laten maken die converteert?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.