Northsea Productions

Cursus Studiofotografie gevolgd bij Arnold van der Zee

Over de cursus

Studio- en modelfotografie is veelomvattend. Het gebruik van verschillende studioaccessoires, communicatie met het model en het gebruik van studioflitsers: het kwam allemaal aan bod tijdens de leuke cursus die ik heb gevolgd via CameraNu.nl bij Studio Arnold van der Zee.

Cursusleider Arnold van der Zee begon de dag met een stuk theorie. Hij vertelde over de werking van studiolicht en behandelde onder meer de volgende onderwerpen. Hoe bouw je het licht op? Waar let je op? Hoe kun je het licht sturen en doseren? Wanneer gebruik je een softbox, snoot of een paraplu? Hoe gebruik je een lichtmeter? Wat doet een reflectiescherm?

Veel van deze theorie lijkt op hetgeen relevant is bij videografie. Toch zijn er enkele verschillen, onder meer op het vlak van sluitertijden (die bij video minder flexibel in te stellen zijn i.v.m. de zogenaamde ‘180-degree rule’ en op het vlak van studio-achtergronden (die bij videoproducties minder vaak gebruikt worden).

Natuurlijk is niet alleen het licht belangrijk bij studio- en modelfotografie. Een goede communicatie met het model is essentieel voor het uiteindelijke resultaat. Daarom werd er ook ingegaan op deze communicatie en wat het geven van goede instructies allemaal inhoudt.

Na het theoriegedeelte gingen we als cursisten zelf volop aan de slag. Er waren twee modellen aanwezig: een jonge vrouw en een oudere heer. Heel interessant om te zien hoe verschillende belichting en studio-achtergrond effect hadden op de uitstraling van de foto’s. Al met al een leuke en leerzame dag, waar ik zeker nog plezier van ga hebben als ik fotografische content moet maken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij met behulp van digitale content jouw merk kunnen versterken in alle fasen van de klantreis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bezoek voor meer informatie over Studio Arnold van der Zee en de leuke en interessante fotografie cursussen die hij verzorgt zijn website:

studioarnoldvanderzee.nl

Deze update delen

Wil je mooie foto's of video's laten maken?

Neem dan nu contact met ons op voor een inventarisatiegesprek of een scherpe aanbieding
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.