Northsea Productions

Producten

Drone video

Een drone video laten maken

Waarom?

Kenmerken drone video

Met drone video’s kun je dynamische content creëren die visueel uniek is. Want met een drone kun je video’s laten maken vanuit hoeken die in het verleden simpelweg niet mogelijk waren. Ook kunnen drones videobeelden vastleggen vanuit perspectieven die onmogelijk zijn voor camera’s op de grond. Hiermee geef je de kijkers van je video content iets extra’s, waardoor jouw bedrijf zich kan onderscheiden van de massa en wordt opgemerkt door potentiële klanten.

Drone footage kan op verschillende media platforms gebruikt worden: op je website, in je nieuwsbrief en op social media. Bij Northsea Productions maken we vooral gebruik van drone video om mooie b-roll te creëren. Bijvoorbeeld voor het verfraaien van een bedrijfsvideo, een promotievideo of een event video. Immers speelt de specifieke locatie dan een belangrijke rol in de storytelling.

Typen drones

Drones zijn er in verschillende typen, van recreatieve mini-drones tot controle- en bewakingsdrones. Multi-rotor drones, ook wel bekend als rotary-wing, zijn het meest gebruikte type drones voor recreatief en professioneel gebruik. Door hun kleine formaat en uitstekende controle zijn drones met meerdere rotoren de beste keuze voor luchtfotografie en -videografie. Drones met vaste vleugels zijn in staat zijn om krachten te genereren waardoor ze een langer uithoudingsvermogen en een hogere vliegsnelheid hebben. Drones met één rotor lijken qua constructie en ontwerp op echte helikopters, met slechts één rotor om kracht te leveren. Plus een staart om de richting en stabiliteit te regelen. VTOL-drones zijn vliegtuigen met vaste vleugels, die zijn aangepast om verticaal op te stijgen en te landen. Ze zijn ontworpen voor inspectie van elektriciteitsleidingen, bewaking, landbouw en reddingsoperaties. De drones die wij gebruiken zijn van het eerste type.

Regelgeving drone vliegen

Veiligheid is een serieus te nemen aspect bij het besturen van drones. Zorg ervoor dat degene door wie jij een drone video wil laten maken volledig is opgeleid. Controleer bovendien altijd de wetten voor drone vliegen in jouw regio, voordat je overweegt er een te gebruiken. Let op: voor veel gebieden in Nederland geldt dat je een ontheffing moeten hebben – zelfs voor indoor drone opnames. We helpen je graag om een en ander uit te zoeken.

Een visueel aantrekkelijke manier van video marketing

Drone video optimaliseert de klantbeleving

DJI Mini 3 Pro drone

Meerdere doelgroepen voor drone video

Zoals hierboven aangegeven kan drone footage prima geïntegreerd worden als b-roll in allerlei video formats. De video’s worden hierdoor visueel aantrekkelijker en ook draagt het bij aan de storytelling. Dit geldt zowel voor video content die voor bestaande klanten gemaakt wordt als voor video’s waarmee je nieuwe doelgroepen wil bereiken. Kijkers van je video’s waarderen visueel aantrekkelijke content. Het zorgt voor een optimale klantbeleving en houdt de aandacht vast.

Customer experience en de online klantreis

Om het gedrag van je klanten te beïnvloeden, moet je zorgen voor een geweldige klantbeleving in alle fasen van de klantreis. Dit doe je door ouderwetse marketing- en verkoopdraaiboeken opzij te zetten en je te focussen op wat werkt anno nu: content creëren waarmee de customer journey een aantrekkelijke reis wordt. Jij hebt alle kennis en kunde op jouw vakgebied. Wij helpen om dit naar buiten te brengen met behulp van mooie, professionele video content.

“We live in a video, the only difference is that it is 3D. Videos are an extension of the world we live in.”

 

Sanket Shah

Een drone video laten maken

Wat kost het?

Kosten per productiefase

Het opnemen van een drone video vergt enige voorbereiding. Een groot deel van deze voorbereiding kun je zelf doen. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de puntjes op de i te zetten en zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Hiervoor rekenen we € 50 per uur. Als output van deze fase (de ‘preproductie’) ontvang je een document met de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project. En een videoscript op basis waarvan de opnames plaats zullen vinden.

Een tweede kostenpost is het produceren van de video content. De belangrijkste variabelen in deze fase (de ‘productie’) zijn het aantal locaties waar opnames plaatsvinden en de tijd die met de opnames gemoeid is. Een goede voorbereiding bij de preproductie zorgt voor een efficiënte workflow. Ons tarief voor productie bedraagt € 340 per dagdeel (van 4 uur). Daarnaast rekenen we nog wat kosten voor het gebruik van onze professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur en wat reiskosten.

De derde en laatste kostenpost betreft de ‘postproductie‘. In deze fase bewerken we het geschoten materiaal met behulp van professionele editing software tot kant en klare video content – gereed om te plaatsen op alle gewenste media platformen (website, nieuwsbrief, sociale media etc). Dit doen we in jouw huisstijl. Gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop je feedback kunt geven. Het tarief bedraagt € 50 per uur.

Totale kosten drone video

Samenvattend, de totale prijs voor het laten maken van een professionele drone video bestaat uit drie componenten:

  1. Kosten voor preproductie
  2. Kosten voor productie
  3. Kosten voor postproductie


Ervaring leert dat het opnemen van drone video’s niet veel tijd hoeft te kosten. We besteden gemiddeld één uur aan preproductie, één dagdeel aan productie en één uur aan postproductie. Inclusief kosten voor de apparatuur en wat reiskosten komt dit uit op een bedrag van ongeveer € 475 ex btw voor het hele project.

Overigens is het zo dat we meestal een all-in prijs voor het videoproject afspreken. Hierdoor weet je van te voren precies wat je kunt verwachten en krijg je nooit met onvoorziene kosten te maken.

Fase 1

Preproductie

We helpen je meetbare doelen te bepalen, maken samen met jou een script en bereiden de video shoot voor.

Fase 2

Productie

We komen bij je langs met onze camera’s, verlichting en geluidsapparatuur en we nemen alle video content op.

Fase 3

Postproductie

Met professionele video editing software bewerken we het materiaal en leveren een prachtige video op.

Een drone video laten maken

Voorbeeld

Video afspelen over Drone-video laten maken

Vraag een offerte aan

Ontdek de kracht van video en maak kennis met Northsea Productions - Effective Video Made Easy!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.